Berkel en Rodenrijs – Zondagavond 13 januari is de brandweer omstreeks 18:05 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Bonfut in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. De eerste ter plaatse gekomen brandweerlieden hebben direct de open haard dichtgemaakt zodat er geen zuurstof meer bij kon komen. De ladderwagen van kazerne Frobenstraat in Rotterdam kon niet opgesteld worden in de veel te smalle straat, hierop zijn de brandweerlieden met ladders het dak op gegaan om de schoorsteen van bovenaf te controleren. Er bleek geen brandhaard te zitten in de afvoerpijp van de open haard.

Voor zover bekend hebben de brandweerlieden niet hoeven blussen. Na controle van de brandweer zijn zij weer ingepakt en retour kazerne gegaan.

Er is niemand gewond geraakt tijdens de brand.