Rotterdam – Veel hulpdiensten zijn vanavond uitgerukt naar Rotterdam The Hague Airport vanwege een ‘reële dreiging’ na een bommelding.

Omstreeks 18:00 uur kwam er een melding binnen die door de veiligheidsdiensten op het vliegveld uiterst serieus genomen werd. ,,We hebben deze melding serieus genomen en het hotel ontruimd”, vertelde een woordvoerder van de marechaussee. ,,Iedereen is in veiligheid gebracht en er zijn inmiddels honden gearriveerd die gespecialiseerd zijn in het opsporen van explosieven.” De toegangswegen naar het vliegveld waren door de koninklijke marechaussee afgesloten.

Het Wings Hotel naast het airport is ontruimd. In het hotel was een modeshow bezig in het kader van de Black Fashion Week. De honderden bezoekers van de modeshow stonden op straat met warmtefolie en werden later naar het pand van Trigion Beveiliging gebracht waar ze werden opgevangen.

Update 21:15

Het hotel en de omgeving zijn vrijgegeven door de Koninklijke Marechaussee, zij hebben in en om het hotel onderzoek gedaan. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de bommelding.