Bergschenhoek – Dinsdagochtend 19 februari is de brandweer groots gealarmeerd voor een brand in een ketelhuis van een paprikakwekerij aan de Anthony Lionweg in Bergschenhoek. 

Rond half twaalf hoorden medewerkers van de kas een knal in de buurt van de ketelruimte, vervolgens ontstond brand. De brandweer rukte met meerdere eenheden met spoed uit, al snel schaalde de brandweer op naar sein ‘Middel hulpverlening’ en GRIP1. De brand woedde in een paprikakwekerij. Er kwam een gelige rook van de kassen af.

De kas was snel ontruimd, alle medewerkers stonden veilig buiten. Er zijn meer dan 15 personen nagekeken door het ambulancepersoneel, uiteindelijk zijn er twee personen voor nadere controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens medewerkers van het bedrijf was er plantenvoeding in de kas aanwezig, waaronder mierenzuur. De kas werd hierom dicht gehouden om verspreiding  te voorkomen.

De ontploffing vond plaats in een vat met Mierenzuur, de concentratie van het zuur is minimaal en bevond zich in de kas. Of er daadwerkelijk sprake is geweest van brand, of alleen van rook/damp, wordt nog onderzocht. Evenals de oorzaak van het ontplofte vat zal later onderzocht worden.