Berkel en Rodenrijs – Maandagochtend 4 maart is de brandweer gealarmeerd voor een stormschade melding nadat een steiger was omgevallen aan de Ceresstraat in Berkel en Rodenrijs.

De Berkelse brandweerlieden mochten maandagochtend vroeg uit de veren voor de eerste stormschade melding binnen Lansingerland. Omstreeks 05:30 uur is er door harde windstoten een bouwsteiger welke op het dak stond opgesteld omgewaaid tegen de woning van de buren.

De steiger zorgde voor veel schade, ook een personenauto is beschadigd. Een aantal onderdelen van de steiger kwamen in een naastgelegen sloot terecht. De brandweerlieden hebben het deel wat op het dak van de schuur stond vastgezet zodat deze niet meer kan verschuiven.

Vanwege de harde windstoten was het niet veilig genoeg voor de brandweerlieden om de steiger in zijn geheel van het dak te halen.