Berkel en Rodenrijs – Vijf personen zijn dinsdagmiddag naar het ziekenhuis vervoerd nadat zij bij een brand in een zorginstelling op de IJsselstraat rook hadden ingeademd.

Omstreeks 12:35 uur werd de brandweer gealarmeerd nadat medewerkers in de zorginstelling op een handmelder hadden gedrukt. In een slaapkamer was brand ontstaan. De rook die daarbij vrij kwam trok richting de woonruimte waar op dat moment nog bewoners aanwezig waren. De brandweer heeft het incident daarom opgeschaald naar  het sein ‘middelbrand’. Extra brandweermaterieel werd ter plaatse gevraagd.

Medewerkers hebben het pand ontruimd en de bewoners in veiligheid gebracht. Meerdere ambulances zijn ter plaatse gekomen om vier medewerkers en één bewoner te controleren op rookinhalatie. Uiteindelijk zijn alle vijf de personen naar het ziekenhuis vervoerd.

Team brandonderzoek van de brandweer zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.