Lansingerland – Maandagmiddag 18 maart heeft de politie extra toezicht gehouden op de Moskee aan De Zijde in Bergschenhoek.

Naar aanleiding van de aanslag welke maandagochtend plaatsvond in Utrecht is ook de toezicht verscherpt bij Moskee El-Fath Lansingerland in Bergschenhoek.

De politie was er zowel opvallend als onopvallend aanwezig. Veel moskeeën in Nederland werden in de middag na de aanslag in Utrecht extra in de gaten gehouden, evenals openbare (trein)stations en vitale gebouwen.

Vanwege de aanslag was het dreigingsniveau in provincie Utrecht opgeschaald naar niveau 5. In de rest van het land bleef dit niveau op 4 staan, toch werd er besloten om op veel openbare plekken extra toezicht te houden. Na de aanhouding van de hoofdverdachte werd het dreigingsniveau in Utrecht weer afgeschaald naar niveau 4.