Bergschenhoek – Vrijdagavond 29 maart is de politie in actie gekomen nadat rond 21:20 uur een melding binnen kwam van een vechtpartij op het kermisterrein aan de Berkelseweg in Bergschenhoek.

Wat begon als een opstootje mondde uit op een vechtpartij tussen tientallen jongeren op het terrein van de kermis. De politie kwam direct met meerdere eenheden ter plaatse, zij hebben direct meerdere getuigen gesproken waarop de politie even later met meerdere agenten het terrein op ging om een persoon te zoeken. Nadat de agenten de mogelijke verdachte hadden gevonden en meenamen begonnen tientallen jongeren zich ermee te bemoeien en keerde zich tegen de politieagenten. Om de rust terug te krijgen vormde de politie een linie waarbij ook twee politiehonden ingezet werden.

Na enige tijd besloten de agenten zich terug te trekken en zichtbaar op de achtergrond te blijven, hierna was de rust weer wedergekeerd.

Om 23:00 uur sloot de kermis, de politie was wederom op de achtergrond aanwezig. Even later is in een wijk in de buurt van de kermis één persoon aangehouden, waarvoor deze persoon is aangehouden is nog niet bekend. Rond 00:00 uur was de rust weer geheel teruggekeerd in Bergschenhoek, ook in het centrum van Berkel bleef het rustig.

Update: 

De persoon welke later op de avond door de politie is aangehouden, zit vast voor het beledigen van een ambtenaar in functie.