Bergschenhoek – Donderdagochtend is een man uit Bergschenhoek aangehouden in verband met de vondst van een grote hoeveelheid xtc-pillen op 1 maart in Gouda. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij xtc-handel.

De xtc-pillen werden op vrijdag 1 maart aangetroffen in een loods in Gouda. Het ging om een partij met een straatwaarde van enkele miljoenen euro’s. De nu aangehouden verdachte is de eigenaar van de loods.

Zeven verdachten werden eerder aangehouden. Drie van hen zijn door het Openbaar Ministerie weer naar huis gestuurd, vier van hen zijn op 13 maart voor de raadkamer van de rechtbank gebracht. Die heeft toen hun voorarrest met 90 dagen verlengd, zij zitten nog vast.

De vier verdachten en de man die donderdag werd aangehouden zitten allen nog in beperkingen.

Beeld: Archieffoto Spa-Media