Onder grote belangstelling zijn zaterdagavond de oorlogsslachtoffers herdacht in Berkel en Rodenrijs. Voorafgaand aan de plechtigheid was er een herdenkingsdienst in de dorpskerk. In een stille tocht vertrokken de aanwezigen vanaf de kerk naar de Ds. Van Koetsveldstraat waar de herdenking plaatsvond.

Na de twee minuten stilte om 20:00 uur en het Wilhelmus sprak burgemeester Pieter van de Stadt de aanwezigen toe. Scholieren hielden ook een voordracht en legden een stuk neer ter nagedachtenis. Daarna werden de kransen gelegd met aansluitend het defilé.

Aanhouding

Politieagenten zagen een scooter rijden met daarop drie opzittenden, toen de agenten hen staande wilde houden gingen zij ervan door en hebben diverse uitingen gedaan richting de agenten. De politie zette hierop met lage snelheid een achtervolging in vanwege de dodenherdenking wat even verderop werd gehouden.
De bestuurder van de scooter ging door de afzetting heen welke was geplaatst vanwege de dodenherdenking.

De bestuurder is hier aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en geen documenten van de scooter kon tonen.