Bergschenhoek – Op de Hoekeindseweg in Bergschenhoek heeft een grote brand gewoed, de hulpdiensten zijn groots uitgerukt.

De brand is rond 18:00 uur ontstaan in een loods waarin voornamelijk auto’s en autobanden stonden. De brand was uitslaand en de rook was tot in de wijde omgeving te zien.

Kort na het ontstaan van de brand zijn drie mensen overgebracht naar het ziekenhuis. Zij waren tijdens het uitbreken van de brand aanwezig op het terrein en hadden teveel rook ingeademd.

De brandweer is met het grootschalig watertransport ter plaatse om de tankautospuiten bij de brand van water te voorzien. Omdat er slangen over de weg liggen is de N209 vanaf kruising De Kulck in beide richtingen afgesloten.

De rookontwikkeling is inmiddels sterk afgenomen. Er komen geen stankklachten uit de directe omgeving.

Het vliegverkeer van en naar Rotterdam-The Hague Airport ondervond geen last van de rook.

No Title

Brand Hoekeindseweg Bleiswijk – Een groot deel van de eenheden gaat retour. Nablussen zal nog een groot deel van de avond duren. De N209 blijft naar verwachting zeker tot 22:00 uur afgesloten voor verkeer. https://t.co/nkUj76cg15

No Title

Brand Bleiswijk – In het kassengebied tussen de Hoekeindseweg en de Zevenhuizerplas liggen her en der wat roetdeeltjes. Hiervoor geldt standaardadvies: met water en zeep verwijderen. Vermijd contact met de huid en was handen na contact met de deeltjes. https://t.co/nkUj76cg15

No Title

Brand Hoekeindseweg Bleiswijk – Kinderen kunnen buiten spelen nadat roetdeeltjes zijn verwijderd. Gras kan gemaaid worden. Gewassen die geteeld worden in kassen waarvan de ramen dicht stonden kunnen gewoon worden genuttigd. https://t.co/nkUj76cg15

Ingezonden video via WhatsApp Tiplijn:

 

 

Ingezonden video via WhatsApp Tiplijn