Berkel en Rodenrijs – Zaterdagavond 4 mei is een scooterrijder aangehouden na een korte achtervolging op het fietspad nabij het Annie M.G Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs.

Politieagenten zagen een scooter rijden met daarop drie opzittenden, toen de agenten hen staande wilde houden gingen zij ervan door en hebben diverse uitingen gedaan richting de agenten. De politie zette hierop met lage snelheid een achtervolging op vanwege de dodenherdenking wat even verderop werd gehouden.

De bestuurder van de scooter ging door de afzetting heen welke was geplaatst vanwege de dodenherdenking. Een politieagent die daar aanwezig was ging hier direct achteraan. De korte achtervolging stopte al vrij snel op het fietspad nabij het Annie M.G. Schmidtpark richting de Boterdorpseweg.

De bestuurder is hier aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en geen documenten van de scooter kon tonen.