Bergschenhoek – In de nacht van maandag op dinsdag 11 juni heeft de politie met ondersteuning van het Arrestatieteam een 30-jarige man aangehouden in Bergschenhoek.

De man is in zijn woning in Bergschenhoek aangehouden door het Arrestatieteam. Dit zou volgens de politie zijn geweest wegens ernstige bedreigingen met een vuurwapen. Bij de inval is het vuurwapen aangetroffen in de woning.

Waar de inval vannacht heeft plaatsgevonden in Bergschenhoek kan wegens een lopend onderzoek niet vrijgeven worden.

UPDATE: 13-06-2019 Politie persbericht:

Bergschenhoek – Het spreekwoord is er duidelijk over: Liefde laat zich niet dwingen. Daar dacht een 30-jarige man uit Rotterdam anders over.

De man stuurde zijn ex-vriendin een dreigende sms met foto van een vuurwapen, om haar terug te eisen aan zijn zijde. Voor zijn deur stond even later niet de vrouw die hij terug wenste, maar een arrestatieteam. De man is aangehouden en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bij de aanhouding van de man op dinsdag 11 juni werd het wapen van de foto ook daadwerkelijk aangetroffen. Het bleek om een gaspistool te gaan. De man kon zich er niet bij neerleggen dat zijn relatie over is en had zijn ex-vriendin al meerdere malen benaderd. Die had even zo vaak te kennen gegeven een nieuw samenzijn niet te zien zitten. De dreigende sms met foto was zijn ultieme poging om haar te dwingen bij hem terug te komen. Het slachtoffer belde hierop direct de politie.

Stalking

Stalking is er in vele vormen, van het iemand opzettelijk en structureel lastigvallen, bespioneren en volgen, tot bedreiging, vernieling en geweld. De politie heeft een belangrijke rol in het stoppen van het geweld, maar de politie kan het niet alleen. Om een situatie duurzaam veilig te maken is vroegtijdig ingrijpen cruciaal en een goede samenwerking met Veilig Thuis, het Openbaar Ministerie, en niet te vergeten het slachtoffer zelf, zeer belangrijk.

Stalking (in de wet ‘belaging’ genoemd) is een misdrijf. Sinds 2000 kent Nederland een speciale anti-stalkingswet. Die is bedoeld om stalkers aan te pakken. Tachtig procent van stalkers zijn mannen die vrouwen belagen, maar gestalkt worden door een vrouw is niet minder ernstig of zorgwekkend. Stalken verstoort het leven van het slachtoffer, soms voor maanden of zelfs jaren. Iedereen heeft het recht om met rust gelaten te worden.