Berkel en Rodenrijs – De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag 28 juni groots uitgerukt voor een melding ‘persoon te water’ op de Raadhuislaan in Berkel en Rodenrijs.

Even na half twee kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een kinderfiets langs de waterkant op de Raadhuislaan. Hierop zijn naast meerdere brandweervoertuigen ook de ambulancedienst en politie uitgerukt.

De brandweer heeft het water rondom de vindplaats doorzocht met duikers en brandweerlieden van het oppervlakte reddingsteam in zogenaamde ‘waadpakken’, opzoek naar mogelijk een te water geraakt kind.

Na enige tijd zoeken arriveerde het kindje met haar vader op locatie. Het meisje bleek gelukkig in orde te zijn en hierop is de zoekactie meteen beëindigd. Van de hulpdiensten kreeg het meisje een ’traumabeertje’ tegen de schrik.

Tijdens de duikinzet werd wel nog een winkelwagen en een kluis aangetroffen. De politie heeft de kluis meegenomen voor verder onderzoek naar de eigenaar.

Het gebeurt helaas vaker

Het gebeurt helaas vaker dat de brandweer onnodig moet uitrukken voor een gevonden (kinder)fiets in of nabij het water. De oproep van de brandweer is dan ook: plaats geen fietsen te dicht bij of in het water. Bedenk bij het plaatsen van uw fiets of de indruk gewekt zou kunnen worden dat iemand te water is geraakt.