Berkel en Rodenrijs / Rotterdam – Na de inzet van één van de Crashtenders van Rotterdam Airport bij de grote brand in Berkel en Rodenrijs 17 juni jl. hebben de brandweerlieden van de Fire Brigade Rotterdam The Hague Airport contact opgenomen met onze redactie om een mooie foto van deze inzet te ontvangen. Wij hebben deze foto persoonlijk overhandigd tijdens een bezoek aan de brandweerkazerne.

Onze fotografen hadden bij de grote brand bij Rataplan, foto’s gemaakt van de inzet van het grote blusvoertuig welke normaal gesproken alleen ingezet wordt bij incidenten op de luchthaven. De foto’s werden digitaal opgestuurd, maar de redactie liet het daar niet bij. Omdat de Crashtender binnenkort vervangen wordt ontstond bij ons het idee om deze brandweerlieden te verrassen met een foto op groot formaat.

Zaterdagavond waren enkele fotografen van 112Lansingerland.nu op de brandweerkazerne van Rotterdam The Hague Airport om de foto, op groot formaat en op canvas, te overhandigen en om uiteraard meteen mooie foto’s te maken van de Crashtenders. De foto werd overhandigd aan de brandweerlieden, zij waren hier erg blij mee, “deze gaat een heel mooi plekje krijgen op onze nieuwe kazerne” aldus de brandweerlieden.

Na de overhandiging van de foto kregen wij een rondleiding in de brandweerkazerne, de grote voertuigen waren immers niet te missen. Na uitleg over de voertuigen en mooie foto’s te hebben gemaakt, mochten wij zelf ook even ervaren hoe het is om het waterkanon op het dak te bedienen. Hierna kregen wij een rondleiding over de luchthaven in één van de Crashtenders. Hierin werd uitgebreid uitgelegd wat er allemaal gebeurd met de bagage op de luchthaven voordat passagiers het vliegtuig in- of uitstappen. Daarna nog even een kijkje op het oefenterrein van de brandweer waar zelf nagemaakte helikopters, waaronder een traumahelikopter, en een zelf nagemaakt vliegtuig staan. Hierin oefenen zij dergelijke scenario’s welke zich kunnen voordoen op de luchthaven.

Na de rondleiding nog een snelle rit over de startbaan van de luchthaven terug naar de brandweerkazerne, waarna we het kijkje achter de schermen afsloten met een informatief gesprek met de brandweerlieden aan tafel onder genot van een drankje.