Berkel en Rodenrijs – Woensdagochtend 17 juli ontving de politie een melding dat er mogelijk een granaat is aangetroffen nabij een bouwplaats aan de Leeweg in Berkel en Rodenrijs. 

Twee magneetvissers hebben omstreeks 10:30 uur een granaat naar boven gevist waarna zij direct de politie hebben ingeschakeld. De politie kwam direct ter plaatse en heeft een ruime afzetting gemaakt in afwachting van een  expert van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD).

Een expert van de EODD heeft kort onderzoek gedaan, het object bleek een Brisantgranaat te zijn. De EODD heeft het object meegenomen en op een braakliggendterrein achter het gemeentehuis in Bergschenhoek tot ontploffing gebracht.

No Title

Een man hengelt tijdens het magneetvissen vanmorgen iets wat lijkt op een granaat uit het water aan de Leeweg in #Berkel en Rodenrijs. Experts van het Team Explosieven Veiligheid zijn onderweg om te bekijken of het om een explosief gaat.

No Title

Het door een magneetvisser gevangen projectiel in Berkel en Rodenrijs blijkt een brisantgranaat. De EOD heeft de granaat op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

 

(Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de  Whatsapp tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland).