Berkel en Rodenrijs – Zaterdagavond 20 juli heeft er een inbraak en een spoor van vernielingen plaatsgevonden in de sporthal aan de Anjerdreef in Berkel en Rodenrijs.

Zaterdagavond merkte leden van de buurtpreventie op dat er een inbraak is geweest in de sporthal welke naast de scholen (CBS) Willem Alexander school en De Kwakel zit aan de Anjerdreef.

In de sporthal is veel schade aangericht aan diverse spullen zoals: ballen lek gestoken, waterkranen aangezet, EHBO koffer leeggehaald en Magnesium poeder uitgestrooid door de gymzaal.

Eén waterkraan is zelfs helemaal vernield. Ook toiletten in de sporthal zijn volgegooid met toiletpapier.

De politie en de beheerder van de sporthal zijn ter plaatse gekomen en hebben de schade opgenomen. Hoeveel personen de schade hebben aangericht is niet bekend, evenals hoe zij binnen zijn gekomen.

Aan de deuren van de ingang zijn geen braaksporen zichtbaar.

UPDATE:

Geschrokken ouders van de kinderen welke de vernielingen in de sporthal hebben aangericht hebben zich gemeld op het politiebureau in Berkel en Rodenrijs. Dit laat Wijkagent Annemiek Roos via berichtendienst Twitter weten. “De politie neemt de zaak in behandeling en de ouders zullen de schade vergoeden” aldus wijkagent Annemiek Roos.

 

Heeft u iets gezien of heeft u mogelijk camerabeelden ?

Heeft u meer informatie wat (mogelijk) met de vernielingen te maken heeft? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie via telefoonnummer: 0900-8844.

(Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de  Whatsapp tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland).

Foto’s: Lies Blaauw