!Einde liveblog!

Regio – Het KNMI heeft vanaf vanmiddag omstreeks 15:30 uur code oranje afgegeven voor de provincie Zuid-Holland. Ook Lansingerland kan onweersbuien met (zeer) zware windstoten, hagel en lokaal veel neerslag verwachten.

Voor de provincie Zuid-Holland geldt de komende uren code oranje voor zware onweersbuien, zeer lokaal met grote hagel van 2-4 cm en kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Ook elders in het land trekken enkele onweersbuien van zuidwest naar noordoost, waarbij er kans is op hagel tot ca. 2 cm en (zware) windstoten tot ca. 75 km/uur. In de eerste helft van de avond verlaten de buien het oosten.

 

UPDATE: 16:45 UUR

Het KNMI heeft zojuist code oranje voor provincie Zuid-Holland afgeschaald naar code geel, net zoals de rest van het land. De heftige buien waren kort maar zeker krachtig!

UPDATE: 19:30 UUR

Het KNMI heeft zojuist verder afgeschaald naar code groen, dit betekend dat er geen waarschuwingen meer van kracht zijn. Alleen in het Oosten en Noordoosten zijn op dit moment nog waarschuwingen van kracht, hier geld nog voor de aankomende uren code geel en worden forse onweersbuien, plaatselijk hagel en zware windstoten verwacht.

Hierbij sluiten wij onze liveblog!

De eerste buien zijn al geweest, op social media laten mensen weten dat er flinke hagelstenen naar beneden zijn gevallen. Zie hieronder diverse berichten uit Lansingerland.

 

https://twitter.com/picsofcathbee/status/1152579612859359232