Berkel en Rodenrijs – Kringloopwinkel RataPlan heeft een nieuw onderdak gevonden in Berkel en Rodenrijs waar zij opnieuw hun winkel kunnen openen. In juni dit jaar zagen de medewerkers hun kringloopwinkel in vlammen opgaan. 

Het nieuwe pand ligt aan de Industrieweg 50 in Berkel en Rodenrijs. Om de inwoners van Lansingerland snel weer een mogelijkheid te geven voor de afgifte van hun oude, nog bruikbare spullen opent op maandag 5 augustus het magazijn op nummer 48. Daarmee kan dan ook snel een goede winkelvoorraad worden opgebouwd. Het streven is om de winkel eind oktober te openen. Het pand biedt ruim 2.000 m2 winkelruimte verdeeld over drie verdiepingen.

Na de grote brand op 17 juni jl., waarbij het pand van de kringloopwinkel volledig verloren is gegaan, is de stichting direct opzoek gegaan naar een nieuwe locatie. Al snel bleek een pand aan de Industrieweg beschikbaar te komen dat geschikt is voor het kringloopbedrijf. 

Doorstart
Het spoedig oppakken van de werkzaamheden is voor de medewerkers van de kringloopwinkel van groot belang. Mensen die bij Stichting RataPlan werken hebben door uiteenlopende redenen de aansluiting met de arbeidsmarkt verloren en krijgen bij RataPlan een kans om weer aan het werk te gaan. Een stabiele werkomgeving is erg belangrijk. Naast de vaste medewerkers zijn er ook veel vrijwilligers werkzaam bij RataPlan. Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor de stichting. Zij vormen, samen met andere medewerkers, het kloppend hart van de kringloopwinkels. Iedereen heeft de werkzaamheden kunnen hervatten in andere kringloopwinkels van Stichting RataPlan maar er wordt enorm uitgekeken naar het moment dat de winkel in Lansingerland weer open kan. 

Doneren
Het winkelpand aan de Industrieweg zal nog flink verbouwd worden voordat de kringloopwinkel open gaat. Echter kunnen spullen vanaf 5 augustus al wel worden gedoneerd. Het magazijn, aan de zijkant van het pand, zal namelijk vanaf dat moment op maandag t/m vrijdag open zijn van 9.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Heeft u oude spullen over en wilt u het kringloopbedrijf en personeel een steuntje in de rug geven? Doneer dan uw spullen en creëer weer nieuwe kansen voor mens en milieu.

Nieuw onderdak op de Industrieweg 50 in Berkel en Rodenrijs
Nieuw onderdak op de Industrieweg 50 in Berkel en Rodenrijs