Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus heeft er brand gewoed in het Lage Bergse Bos nabij restaurant de Bergsche Plas in Bergschenhoek. 

De brandweer werd even voor twaalf uur gealarmeerd voor een buitenbrand, de brand woedde in een stapel gekapte bomen welke lagen verzameld nabij familierestaurant de Bergsche Plas aan de Rottebandreef. Omdat er hekken omheen stonden en de wind zorgde voor zogeheten ‘vliegvuur’ werd het blussen voor de brandweerlieden bemoeilijkt.

Er zijn uiteindelijk twee tankautospuiten, een Schuimblusvoertuig van kazerne Metaalhof (Rotterdam) en het Snel Interventievoertuig van kazerne Berkelse Poort (Berkel en Rodenrijs) ter plaatse gekomen om de brand te blussen.

Nadat de brand was geblust is er één tankautospuit van kazerne Slotlaan (Capelle aan den IJssel) ter plaatse gebleven om na te blussen.

Hoe de brand is ontdekt is niet bekend, evenals hoe de brand ontstaan is. Er is niemand gewond geraakt.

Foto’s: Lisette Wiedijk en Marcel Hillebrand