Berkel en Rodenrijs – Dinsdagmiddag 20 augustus is de brandweer gealarmeerd vanwege een zwaan die in problemen was langs de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer werd omstreeks 17:40 uur gealarmeerd nadat omstanders zagen dat een zwaan vast zat aan de waterkant langs de Rodenrijseweg. De brandweerlieden waren op dat moment dichtbij, zij waren eerder gealarmeerd voor een liftopsluiting bij metrostation Rodenrijs.

De brandweerlieden hebben met behulp van een ladder een andere zwaan op afstand gehouden waarna een omstander te water is gegaan om de zwaan los te krijgen. De zwaan is hierna op de waterkant gecontroleerd maar bleek niet gewond.

Een dierenambulance werd door de brandweer in kennisgesteld, het is niet bekend of zij nog ter plaatse zijn gekomen.
Voor zover bekend was de zwaan niet gewond.