Berkel en Rodenrijs – Donderdagmiddag 29 augustus is de brandweer gealarmeerd voor een gaslucht melding bij basisschool de Kwakel aan de Chrysantenhof in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer werd gealarmeerd nadat er een gaslucht geroken werd in de basisschool De Kwakel. De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. De brandweerlieden hebben diverse metingen verricht in de school.

Na meerdere metingen blijkt er geen gas te zijn vrijgekomen in de school. Een medewerker van Netbeheerder Stedin is kort ter plaatse geweest en heeft ook metingen verricht, waarna de politie en Stedin weer retour zijn gegaan.

Een groepje nieuwsgierige kinderen uit de buurt kwamen na afloop bij de brandweerwagen kijken, zij raakte in gesprek met de brandweermannen waarna zij uitleg hebben gekregen over de brandweer. Zij hebben de brandweerwagen bekeken en vroegen de brandweerlieden alles wat ze te weten wilde komen. Nog een paar jaartjes wachten dan zijn zij gereed om zich aan te melden bij de jeugdbrandweer.