In de Week van de Veiligheid organiseert de gemeente in samenwerking met de politie op woensdag 9 oktober het spel ‘Boef in de wijk’.

‘Boef in de wijk’ is een innovatief en interactief spel en laat inwoners op een leuke manier kennismaken met verdachte situaties. Met behulp van het spel willen wij u  met andere ogen naar uw eigen woon- en werkomgeving laten kijken. Zijn er bijvoorbeeld dingen die afwijken van het normale straatbeeld? ‘Boef in de wijk’  stimuleert inwoners om alerter te zijn, sneller verdachte zaken te signaleren en te melden bij de politie.

Hoe werkt het spel

Tijdens het spel is er een ‘boef’ actief aanwezig in de wijk. In 4 rondes krijgen deelnemers via social media aanwijzingen over de verblijfplaats van de boef. Aan de hand van deze aanwijzingen kunnen zij actief op zoek gaan. Degene die de boef als eerste vindt én de beste informatie aan de politie doorgeeft, wint het spel en een leuke prijs! Een spelronde duurt ongeveer 20 minuten en is geschikt voor jong en oud (kinderen jonger dan 14 jaar moeten in gezelschap zijn van een volwassene).

Informatie

Deelname aan het spel is gratis. U heeft wel een Facebook account nodig om mee te kunnen spelen. Woensdag 9 oktober zijn wij met ‘Boef in de wijk’ aanwezig op de volgende locaties:

  • in Bleiswijk op het Kranenburgplein tussen 14.00 en 16.00 uur
  • in Berkel en Rodenrijs op het Westerplein tussen 19.00 en 21.00 uur

Aanmelden

Geef uw aanwezigheid door via de Facebook events BoefindewijkBerkel of BoefindewijkBleiswijk  en mis niets van dit leuke en leerzame spel. U kunt zich ook ter plaatse aanmelden. Op het Kranenburgplein in Bleiswijk en het Westerplein in Berkel en Rodenrijs vindt u ons bij de tent van de gemeente. Vergeet niet uw smartphone met internetverbinding mee te nemen!

Berkel en Rodenrijs

https://www.facebook.com/events/525868871481382/

Bleiswijk

https://www.facebook.com/events/2445705335483203/