Berkel en Rodenrijs – Donderdagochtend 14 november is er een voertuig bijna te water geraakt langs de N471 ter hoogte van Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 06:30 uur ontvingen de hulpdiensten een melding van een voertuig te water aan de Laan van Koot in Berkel en Rodenrijs, de hulpdiensten waaronder de brandweer werden met spoed gealarmeerd.

Het incident vondt niet plaats langs de Laan van Koot maar de N471 ter hoogte van de rotonde bij Rotterdam Airport. De bestuurder raakte van de weg nadat hij moest uitwijken en kwam net boven het water tot stilstand. De twee inzittenden konden gelukkig zelfstandig het voertuig verlaten, de brandweer hoefde niet in actie te komen en kon weer retour.

De inzittenden zijn ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel, maar er hoefde niemand vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om het voertuig uit de berm te takelen, waarvoor de N471 in de richting van Berkel en Rodenrijs tijdelijk was afgesloten. Vanwege de afsluiting ontstond een verkeerschaos op de rotonde.