Berkel en Rodenrijs – Woensdagavond is dé avond voor de brandweerlieden van brandweerkazerne Berkelse Poort om alle kennis van het brandweervak bij te spijkeren en nieuwe technieken te leren.

De brandweerlieden hebben de afgelopen weken bijzondere oefeningen gehouden. Zij mochten ,wegens een sloopproject, van Gemeente Lansingerland gebruik maken van de oude woningen aan onder andere de Wethouder Schipperlaan en de Coornwinderlaan in Berkel en Rodenrijs.

Deze woningen worden gesloopt en er komen nieuwbouw woningen voor terug. Een uitermate mooie kans voor de brandweerlieden om diverse scenario’s te oefenen in de woningen.

De afgelopen weken hebben er zich grote ‘incidenten’ afgespeeld in de straten. Zo stond er op Woensdagavond 11 december een personenauto half in een woning en hebben de brandweerlieden mogelijk beknelde personen uit het voertuig bevrijd. Ook was er op dezelfde oefenavond een brand in een woning, de brand zat achter een gesloten deur die niet open kon. De brandweermannen moesten de deur op een speciale manier openzagen.

Laatste oefenavond

Op Woensdagavond 18 december was de laatste oefenavond van het jaar en wel een speciale.

Deze oefenavond was ook wegens het afscheid van brandweerman Dick de Heus die van de vrijwillige brandweer is overgestapt naar de beroepsbrandweer van Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

Sloop-nieuwbouw project

In de plannen maken de huidige woningen aan de Wethouder Schipperstraat en een gedeelte van de Coornwinderlaan plaats voor 37 eengezinswoningen en 6 beneden-bovenwoningen.
De oplevering van de eerste woningen staat gepland voor juli 2020.

Met informatie op website Gemeente Lansingerland