Rotterdam / Lansingerland – Zaterdagavond 21 december is een fietser overleden na een flink ongeval op de N209 / Doenkade in Rotterdam.

Omstreeks 18:30 uur kwamen een fietser en een personenauto op de N209 / Doenkade ter hoogte van de Annie Verbeek-Orhlaan met elkaar in botsing. Meerdere ambulances en ook het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse.

De personenauto en fietser kwamen op de oversteek met elkaar in botsing. De fietser is enkele meters meegesleurd met de personenauto. De fietser is behandeld door het ambulancepersoneel met ondersteuning van het Mobiel Medisch Team. Hierna is de man met een spoedtransport naar het ziekenhuis vervoerd.

De 33-jarige Rotterdammer is helaas alsnog in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De automobilist een 51-jarige man uit Bleiswijk is aangehouden wegens het veroorzaken van een ernstig ongeval. De man zit nog vast.

De politie heeft nog langere tijd onderzoek gedaan. Medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse zijn ter plaatse gekomen en hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Vanwege het onderzoek was de N209 langere tijd in de richting van Bergschenhoek en Bleiswijk afgesloten.