Zondagavond heeft er aan de Spaarnestraat in Berkel en Rodenrijs een politie-inzet plaatsgevonden na een bedreiging met een vuurwapen.

De politie is zondagavond 8 januari met meerdere eenheden ter plaatse gekomen na een melding van een dreiging met een vuurwapen. Ook de politiehelikopter hing hiervoor langere tijd boven de wijk. Naar verluidt was er eerder in de avond een 17-jarige jongen tijdens een ruzie met een vuurwapen geslagen.

Na overleg zijn er doormiddel van een BTGV, (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten), 4 a 5 personen uit de woning gehaald. Ook een hondengeleider was hierbij aanwezig. Nadat de personen uit de woning waren hebben agenten de woning en tuin doorzocht.

UPDATE:

Er werden meerdere personen uit de woning gehaald, zij kregen handboeien om en zijn in een politievoertuig geplaatst. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de politie één persoon moest hebben, deze persoon is uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De overige personen zijn direct weer in vrijheid gesteld.

Of er daadwerkelijk een vuurwapen is aangetroffen is nog onbekend.

 

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij vele vragen via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.

 

 

IMG_9831

IMG_9809

IMG_9824

Image_50951

IMG_9885

Image_184343
Image_911295