Zondagochtend heeft er een elektrische fiets vlam gevat in een woning aan de Blankenweg in Bergschenhoek.

De hulpdiensten werden omstreeks 11:35 uur gealarmeerd nadat er een elektrische fiets vlam begon te vatten in de woning. De fiets bevond zich nog in de woning, een politieagent die als eerste ter plaatse was wist de fiets naar buiten te trekken om voor de deur van de woning, met een handblusser, een eerste bluspoging te doen. Hierna werd de fiets verder van de woning weggehaald en is er een tweede bluspoging gedaan. De brandweerlieden hebben hierna de fiets afgeblust en gecontroleerd.

De woning en de fiets liepen forse schade op. Een jonge jongen is door de ambulancedienst nagekeken op rookinhalatie, hij hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Stichting Salvage komt ter plaatse om met de bewoners de schade af te handelen. De fiets wordt ondergedompeld in een rolcontainer met water, om opnieuw ontbranding te voorkomen.

Of de fiets ten tijde van de brand aan het laden was is niet bekend.

 

IMG_9726

IMG_9707

IMG_9737

IMG_9718

IMG_9744

IMG_9759

IMG_9769