Regio / Lansingerland – Reizigers moeten rekening houden met uitval van bussen op donderdag 19 en vrijdag 20 januari in verband met een staking van een deel van het RET-buspersoneel. De trams en metro’s rijden wel allemaal. 

Welke ritten van de RET uitvallen, is niet te zeggen, omdat niet alle buschauffeurs zullen staken. De buschauffeurs bij de RET vallen onder twee verschillende cao’s. De stakingsoproep van de vakbond FNV zal niet voor alle medewerkers van toepassing zijn. Afhankelijk van het aantal medewerkers dat lid is van de FNV én gaat staken, vallen er meer of minder bussen van de RET uit. Omdat verschillende buslijnen aan elkaar gekoppeld zijn, is niet specifiek aan te geven om welke busritten of buslijnen het gaat.

Reisplanner
Reizigers moeten er rekening mee houden dat de busdienstregeling van de RET en andere busmaatschappijen ernstig verstoord is. Het advies is dan ook om waar mogelijk voor tram of metro te kiezen en om de reisplanner online te checken of de RET App. Op 17 januari vonden tot diep in de nacht onderhandelingen plaats tussen de vakbonden en de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) bestaande uit Arriva, Transdev, EBS, Keolis, Qbuzz en RET.