De politie is dringend op zoek naar de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Hij wordt verdacht van het doodschieten van een 66-jarige vrouw op zaterdag 21 januari in Zwijndrecht, en het neerschieten van haar 38-jarige dochter.

Vuong wordt er van verdacht dat hij zaterdagmiddag 21 januari rond 13:45 uur de twee vrouwen onder vuur nam bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Hij wist te ontkomen.

Signalement

De verdachte is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam ‘Lucky’.

Minh Nghia Vuong is vlucht- en vuurwapengevaarlijk. Heeft u informatie over zijn verblijfplaats, bel dan met 0900-8844, of anoniem via M op 0800-7000. U kunt ook bellen met Team Criminele Inlichtingen op 088 – 661 77 34.

Ziet u Vuong? Benader hem niet zelf, maar bel dan direct 112.

 

UPDATE:

De vluchtauto van de verdachte is aangetroffen in het onderzoek naar de man.  De politie vermoedt dat de voortvluchtige, de 49-jarige Minh Nghia Vuong, de auto heeft omgewisseld voor een grijze Skoda Octavia. Daarbij is ook het kenteken KV-121-F vrijgegeven.

Mocht u het voertuig zien, dan vraagt de politie direct 112 te bellen en de verdachte niet zelf te benaderen.

 

24 februari


In het onderzoek naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong, is dinsdagavond in Hoek van Holland een derde vluchtauto aangetroffen. De zwarte Seat Ibiza stond geparkeerd op de Dolphijnstraat. Omdat vermoed werd dat Vuong mogelijk bij een kennis zou verblijven, werd een woning in de omgeving binnengevallen en doorzocht. Helaas trof het arrestatieteam Vuon niet aan. De zoektocht gaat onverminderd door en hulp van publiek blijft welkom.

Nadat dinsdagmiddag 24 januari de Skoda Octavia werd teruggevonden op de Kuinder in Rotterdam Zevenkamp, kwam in het onderzoek al snel de zwarte Seat in beeld als mogelijke derde auto waarin Vuong zich verplaatste. Goed recherchewerk leidde agenten naar Hoek van Holland, waar de auto dinsdagavond leeg werd aangetroffen. Ook het onderzoek in de nabijgelegen woning en de directe omgeving leidde niet tot de vondst aanhouding van Vuong. Er is niemand aangehouden.

De zoektocht naar Vuong gaat onverminderd door en de hulp van het publiek is enorm waardevol. Een groot team van politie en specialistische diensten wil nu onder andere weten wie Vuong in de omgeving van Hoek van Holland heeft gezien en mogelijk in welke auto hij is gestapt. Misschien hebben mensen dat gezien. Alle informatie blijft welkom. Heeft u tips of informatie over de locatie van de verdachte? Bel direct 112 en benader hem niet zelf.

 

16:30 uur

De nieuwe foto is zo breed mogelijk verspreid. Ook internationaal omdat de verdachte internationaal gesignaleerd staat. De politie verzoekt alle media om de nieuwe foto in hun berichtgeving mee te nemen.

We roepen iedereen op om uit te blijven kijken voor Vuong, want hij is levensgevaarlijk. Als u hem ziet, benader hem dan niet zelf en bel direct 112. Het is van groot belang de verdachte zo snel mogelijk te lokaliseren en aan te houden.

Heeft u meer informatie over zijn verblijfplaats? Uw informatie is geld waard. Als uw tip leidt tot de aanhouding van verdachte looft het Openbaar Ministerie 30.000 euro aan u uit.

 

Het is van groot belang dat Minh Nghia Vuong wordt aanhouden en daarom looft het Openbaar Ministerie 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de vindplaats en aanhouding van Vuong. Vuong wordt verdacht van moord en een poging moord.

Het vermoeden bestaat dat Minh contact probeert te zoeken met mensen in zijn netwerk om zo te voorzien in zaken als onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven. We doen een beroep op deze mensen om zich bij de politie te melden. Dit kan ook volledig anoniem via onderstaande contactmogelijkheden.

Grijze Skoda aangetroffen
Mede dankzij tips van oplettende burgers heeft de politie de grijze Skoda Octavia teruggevonden op de Kuinder in Rotterdam Zevenkamp. De recherche onderzoekt hoe lang de auto hier al staat. Burgers kunnen hen hierbij helpen. Woont u op of in de omgeving van de Kuinder, heeft u gezien dat ergens in de afgelopen dagen de auto is geparkeerd of heeft u iemand zien uitstappen? Dan komen we graag met u in contact. Ook ontvangen we graag camerabeelden van de wegen naar de Kuinder toe. Als op deze beelden van de afgelopen dagen de Skoda te zien is, dan ontvangen we deze beelden graag snel. U kunt deze eenvoudig uploaden via het tipformulier onderaan dit bericht.

Het onderzoek naar de voortvluchtige Minh Nghia Vuong gaat onverminderd door. Heeft u tips of informatie over de locatie van de verdachte? Bel direct 112 en benader hem niet zelf.