Berkel en Rodenrijs – De brandweer doet op dit moment onderzoek na meerdere meldingen van een vreemde lucht in Berkel en Rodenrijs. 

Rond 23:00 uur werd de brandweer gebeld nadat bewoners aan de Swemcoperlaan in Berkel een vreemde lucht roken. De brandweer doet met een medewerker van netbeheerder Stedin onderzoek. De lucht komt voornamelijk uit de riolering. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het gaat om een sterke Terpentine lucht.

Tegen de klok van twaalf uur werd een extra brandweereenheid opgeroepen om onderzoek te doen. Ook een medewerker van de gemeente is ter plaatse gekomen om zich te laten informeren.

Uit diverse metingen is naar voren gekomen dat de lucht in de riolering zit in een gedeelte van de woonwijk. In onder andere de Swemcoperlaan, Van Aalststraat, Verveenstraat, Huijgenslaan en de Krugerlaan. De gemeente heeft het incident overgenomen van de brandweer en gaat ervoor zorgen dat de riolering wordt doorgespoeld.

Eind 2018 en in 2019 was het in Bleiswijk ook raak met diverse stankoverlast meldingen. Meerdere keren rukte de brandweer uit vanwege een stankoverlast meldingen in dezelfde wijk. Uiteindelijk bleek dat er iets illegaal was geloosd in de riolering. De gemeente heeft toen de riolering flink doorgespoeld.

 

 

20230930004132_IMG_6699

20230930003842_IMG_6679

20230930004404_IMG_6712