Berkel en Rodenrijs / Rotterdam – Als gevolg van een ongeval op spoorwegovergang van de RandstadRail (Metro-E lijn) is er in beide richtingen vertraging.

De hulpdiensten zijn met meerdere eenheden met spoed onderweg na een melding van een spoor-ongeval. Tussen wat het ongeval precies heeft plaatsgevonden is nog niet bekend. Onder andere de brandweer, Mobiel Medisch Team en meerdere ambulances zijn met spoed ter plaatse gekomen.

De omgeving is afgesloten voor het verkeer. De hulpdiensten hebben het incident opgeschaald naar sein ‘middel hulpverlening’ vanwege de inzet van meerdere brandweer-eenheden.

UPDATE 19:30 uur:

Het slachtoffer is aan zijn of haar verwondingen overleden. De politie start een onderzoek. Als gevolg van het onderzoek zal het metro-verkeer voor de rest van de avond zijn verstoord. De RET heeft nog niets laten weten op social media of er bussen worden ingezet om de reizigers verder te vervoeren.

UPDATE: 20:00 uur:

Het metroverkeer rijdt gestremd in beide richtingen. Er is geen verkeer tussen de haltes Melanchthonweg en Blijdorp.

Den Haag –> Rotterdam

Vanaf Den Haag Centraal rijdt de metro tot aan de halte Melanchthonweg en gaat dan weer terug richting Den Haag. Hier kunt u overstappen op tram 125 om vervolgens over te stappen en verder te reizen naar Rotterdam.

Let op: Bekijk goed op welk perron u moet staan om in te stappen. Tussen de haltes Tussen Melanchtonweg en Pijnacker Zuid wordt er gereden via spoor 1 (in de richting van Den Haag). Houd rekening met extra reistijd en overstap.

Rotterdam –> Den Haag

Vanaf halte Slinge rijdt de metro tot aan de halte Blijdorp. Hier kunt u overstappen op tram 125 om vervolgens over te stappen en verder te reizen naar Den Haag.