Berkel en Rodenrijs – De recente periode van krachtige wind heeft geleid tot een gevaarlijke situatie op het dak van een woning aan de Godfried Bomanssingel in Berkel en Rodenrijs. Een essentieel onderdeel van het dak is losgeraakt door de krachtige windstoten.

Een alerte buurtbewoner, die zijn reguliere ronde maakte, merkte op dat er iets ongewoons bewoog op het dak van een nabijgelegen woning. Onmiddellijk waarschuwde hij de bewoonster van het pand. Ondanks herhaalde pogingen om contact op te nemen met de woningcorporatie, bleef respons uit. Gezien het risico dat het losgekomen deel naar beneden zou kunnen vallen en schade zou kunnen veroorzaken aan geparkeerde voertuigen of spelende kinderen in de woonwijk, werd de brandweer gealarmeerd.

Met de inzet van de brandweer en een ladderwagen slaagde men erin het losgeraakte dakdeel veilig te verwijderen. Het manoeuvreren van de brandweerwagen vereiste echter de nodige vaardigheid, gezien de beperkte doorgang.

Ondanks enkele manoeuvres en lichte schade aan de buizen op de stoep, kon de brandweer het incident succesvol afhandelen en vertrekken.

 

IMG_1187

IMG_1201

 

IMG_1263

IMG_1261

IMG_1233

IMG_1244

IMG_1245

IMG_1254

IMG_1314