Berkel en Rodenrijs – Gisteravond is de brandweer opgeroepen om de politie te assisteren bij een vondst in een bedrijfspand aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer heeft vervolgens opnieuw gecontroleerd bij BKW Storingservice aan de Noordeindseweg. Precies twee weken geleden, op 9 januari, werd de brandweer opgeroepen nadat een deel van de vloer was ingestort, precies op de plek waar een heftruck stond. Niemand raakte gewond en de politie heeft uitvoerig gecontroleerd of het pand nog veilig was. Dat bleek het geval. Deze week zijn de herstelwerkzaamheden gestart om de vloer te repareren. Tijdens de werkzaamheden zijn verborgen ruimtes aangetroffen onder de vloer. Hierop heeft het bedrijf de politie ingeschakeld om dit te laten controleren. Het vermoeden is dat hier in het verleden misschien hennep is gekweekt.

Groot onderzoek

Op 9 juli 2019 deed de politie groot onderzoek in hetzelfde pand. Toen zat er nog een meubelzaak in gevestigd. Onder andere meerdere rechercheurs en specialisten van Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) deden onderzoek in het pand. Dat laatste zou kunnen duiden op een onderzoek naar drugsgerelateerde zaken.

Voor nu ziet de politie geen aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek te starten. Het gedeelte in het pand is afgezet met lint. Specialisten van bouw- en woningtoezicht worden ingeschakeld om te kijken of het pand echt nog veilig is.

 

IMG_2978

IMG_2950