Berkel en Rodenrijs / Pijnacker – Woensdagochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd na de vondst van een scooter in het water langs de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs.

De politie werd omstreeks 06:50 uur gealarmeerd nadat een bewoonster een scooter in het water zagen liggen. De agenten namen poolshoogte en lieten voor de zekerheid de brandweer komen om er zeker van te zijn dat er niemand in het water zou liggen. Er waren duidelijke sporen zichtbaar in het gras om aannemelijk te maken dat er iemand in het water kon liggen.

Terwijl de brandweer onderweg was wisten de agenten met behulp van een stuk touw de scooter uit het water te halen. Op het moment dat de brandweer ter plaatse was, meldde een andere buurtbewoner zich. Hij kwam met het verhaal dat er rond 01:00 uur vannacht een dame met de scooter te water was geraakt, de man heeft de dame geholpen op de kant te komen en gaf haar een warme deken. Samen met deze man zijn zij uiteindelijk naar een woning gegaan waar zij naartoe onderweg was in Pijnacker.

De politie probeerde de Poolse bestuurster te bereiken om het verhaal te verifiëren en te controleren of zij in orde was, echter kon zij niet opnemen omdat ook haar mobiele telefoon in het water is gevallen. Hiervoor werden de agenten uit Pijnacker-Nootdorp op de hoogte gebracht om poolshoogte te nemen. De vriend van de dame kwam ter plaatse om de hulpverleners te vertellen dat zijn vriendin in orde is en op dit moment ligt te slapen.

De gegevens zijn genoteerd en er wordt geregeld dat de scooter spoedig wordt opgehaald. Voor zover bekend raakte de dame ondanks een nat pak niet gewond. Het is niet bekend waardoor de dame ten val en hierdoor in het water terecht kwam.

 

IMG_4534

IMG_4538

IMG_4545

IMG_4559