Berkel en Rodenrijs – Enkele jongeren waren vanmiddag aan het klieren met een waterpistool op de Klapwijkseweg. De ‘kwajongenstreek’ liep niet goed af; het leidde uiteindelijk tot een ongeluk met een lichtgewonde en forse schade aan beide voertuigen tot gevolg.

Het incident speelde zich af op de Klapwijkseweg, nabij de rotonde met de Rodenrijseweg. Iemand spoot water in het gezicht van een persoon, die dat niet kon waarderen en boos achter het groepje aan rende. De jongeren fietsten snel door. Een automobilist zag dit tafereel deels gebeuren en dacht te helpen door het groepje fietsers tegen te houden; hij zette zijn auto midden op het fietspad neer. Een fatbiker zag het voertuig te laat en klapte vervolgens tegen de zijkant van het voertuig, waardoor de bestuurder van de fatbike gewond raakte. Na controle door het ambulancepersoneel bleek vervoer naar het ziekenhuis niet nodig. Het slachtoffer kreeg als advies om even langs de huisartsenpost te gaan.

WOK-melding

De betrokken fatbike heeft een WOK-melding gekregen. Dat betekent dat het vehikel niet meer de openbare weg op mag totdat hij gecontroleerd is door de RDW.